Család

Azzal, hogy megszületik első gyermeketek, lezárul egy korszak, és kezdetét veszi egy új, csodálatos, sok energiát kívánó és kihívásokkal teli időszak. Család születik.

Egy kisbaba megszületését hosszú hónapok készítik elő. A család megszületése sem megy egyik napról a másikra. Időbe telik, míg az anya és az apa megtalálja helyét ebben az új “formációban”. Vannak, akik kisebb, mások nagyobb nehézségekkel vészelik át a kezdeti időszakot a harmónia kialakulásáig.

A várandós kismamák általában erről az időszakról tudnak a legkevesebbet, mert a 9 hónap alatt jóformán csak a „szülésig látnak”. De nincs is ezzel gond. Vannak, akik erre születtek és minden információ és jó tanács nélkül boldogulnak az első pillanattól kezdve. De nem vagyunk egyformák. Vannak, akiket folyamatosan feszítenek a kérdések: Jól csinálom? Hogy csináljam? Szoptassam, ne szoptassam? Órára, igény szerint? Fejjek, ne fejjek? Kézben/magamon/magunk között altassam, vagy az ágyába tegyem? Kire hallgassak, mindenki mást mond?! stb.

Akármennyire is bizonygatni fogják mások, nincsenek jól bevált módszerek, trükkök, tanácsok, mindenkinek a maga útját kell járnia. Nem megy mindenkinek egyből, olykor külső segítségre van szükség, de idővel mindenki rátalál a saját útjára. Arra, ami jó az anyának, a babának és az apának, vagyis az egész családnak.

Ha én kísérem a szülésedet, legalább egyszer találkozunk a szülést követően. Ekkor átbeszélhetjük a szülésed történetét, az azóta eltelt időszak testi, lelki változásait, segítségedre lehetek a szoptatásban.

Akkor is fordulhatsz hozzám, ha nem voltam jelen a szülésednél, de van olyan kérdés, amit szívesen megbeszélnél velem. Minden esetben megtalálsz az info@csalad-szuletik.hu e-mail címen, vagy a +36-30-291-5711-es telefonszámon.