Egy kismama naplójából – harmadik trimeszter

Flórát már csak néhány nap választja el attól, hogy kezében tarthassa kisfiát. Olvassátok el naplójának utolsó fejezetét:

“Talán a legnehezebb része az volt az elmúlt heteknek, hogy hogyan értessük meg a környezetünkkel, barátainkkal, rokonainkkal, hogy bizony most ez a szegény kismama NEM ehet cukrot és cukor pedig szinte mindenben van. Szerencsére rátaláltam arra a bolthálózatra, amit egy hazai “fitneszguru” és felesége fémjelez, na azokból a termékekből végre az ember büntetlenül ehet, persze csak mértékkel… erről is persze megoszlanak a vélemények, de nekem szerencsére beváltak a termékeik és még egy kis édeset is tudtam néha enni, aminek nagyon örültem! :-)

Az utolsó hetek ezeket a már lassan megszokott, de merőben új életmódot jelentő változásokat leszámítva jól teltek, bár a már korábbról ismert nem-alvós időszak újra beköszöntött. Nem-alvós, mert hogyan forduljunk át egyik oldalunkról a másikra úgy, hogy ne érezzük meg, hogy egy lassan 3 kg-os baba van a hasunkban…nem-alvós, mert igazából mi mindig csak hason aludnánk a legszívesebben és nem-alvós, mert állandóan csak a mellékhelyiségre szaladgálnánk, mert valahogy úgy érezzük, hogy már megint oda kell mennünk…. nemhiába, a vége felé szerintem azért már tényleg néha “terhes” ez az állapot, bárki bármit is mond :-)

Mivel még benne vagyok a harmadik harmadban, bár már reméljük csak pár nap van hátra, vége nem lesz ennek a fejezetnek, azt talán majd egy jövőben megírt szüléstörténetben tudhatjátok meg, hogy mi is lett a végkifejlet :) . Csak egészséges legyen, más nem számít! Nem igaz? :) Mindenkinek kitartást és könnyű, gyors szülést kívánok!!!”

Hozzászólások lezárva.