Itt vagyok :)

Meglehetősen hosszú idő telt el azóta, hogy utoljára írtam a blogra. Adódott ez főként abból, hogy az öt, gyerekeimmel töltött év után visszatértem a szakmámhoz, így a dúlai hivatásom kissé háttérbe szorult. A munkám és a család mellett megfogyatkozott az az idő és energia, amit a dúlaságnak tudtam szentelni. Elmaradoztak a bejegyzések és a frissítések a honlapomon, illetve a megosztások és posztok a facebook-on. Az állásom mellett persze nem tudtam elengedni a dúlaságot: kísértem várandósokat, jártam szakirányú továbbképzésekre, elvégeztem a KoroKan kismama masszőr tanfolyamot és befejeztem a Békés Dúlaműhely 150 órás továbbképzését is. Ez utóbbira különösen büszke vagyok, hiszen „kiválóan megfelelt” minősítést kaptam az Andrek Andrea (pszichológus, hipnoterapeuta), Békés Emőke (szülésfelkészítő és szüléskísérő dúla) és Csűrös Erzsébet (a Szent István Kórház Szülészeti Osztályának vezető szülésznője) alkotta zsűritől.

Sok-sok mindent csináltam párhuzamosan, de rá kellett jönnöm, hogy a dúlaság az életemben teljes embert kívánt. Így hát gondoltam egy nagyot és otthagytam az állásom, hogy a családon kívül töltött időmet a kismamáknak és a családoknak tudjam szentelni. És akkor máris szembejött velem egy nagyszerű lehetőség. Tudniillik a kistarcsai Flór Ferenc Kórház kezdeményezésére elindulni látszik egy Magyarországon egyedülálló együttműködés a kórházi személyzet és a dúlák között. Ennek az újszerűsége és nagyszerűsége abban áll, hogy mi, a Békés Dúlakör dúlái egy-egy szülésznő mellett, az ő ügyeleti idejükben jelen lehetünk a szülészeten és támogathatjuk azokat a párokat, akik erre igényt tartanak. Ezen túlmenően meghívást kaptunk a kórház központi szülésfelkészítő előadássorozatára is és a kórházon belül konzultációs lehetőséget is biztosítunk (meghatározott időben) az érdeklődő kismamák számára. És ami még nagyon fontos, hogy a projekt idején mindannyian önkéntesként dolgozunk a kórházban.

Ha minden igaz és az influenza zárlat feloldásra kerül, holnap reggel 7-kor megkezdem – a saját és a projekt életében első – dúlaügyeletemet a kórház szülészeti osztályán. Tele vagyok várakozással és bizakodással. Remélem, hogy a jelenlétünk a lehető legtöbb család javára válik majd!

4 hozzászólás a(z) “Itt vagyok :)” bejegyzéshez

  1. Nagyon gratulálunk a döntésedhez, és nagyon örülünk neki! :) A leendő kismamák, kispapák, és babák még inkább! :)

  2. Annám! Megnéztem mikor találkoztunk legutóbb: febr. 14.
    Egy hónapja még nem is meséltél erről, bár gondolom, éppen tépelődtél! Nagyon-nagyon örülök a döntésednek! Büszke vagyok Rád! Nagyon boldog vagyok, hogy ismerlek! :) április 14? :) Puszi!!!

    • Drága Meli! Nagyon boldoggá tettél a soraiddal! És mit mondhatnék…az öröm kölcsönös ;) !